Yeni nesil nereye gidiyor? Gençlik her geçen gün edebiyattan uzaklaşıyor. Sosyal medyanın gücü diyorum ve alt bir başlık açıyorum.
Kelimeler satır aralarında can çekişiyor. Youtube da bir sayfan ve yüzlerce takipçin varsa harika bir yazar olabilirsin günümüzde ne yazık ki bu böyle… Yayınevlerinin çivisi çıktı. Harika eserler yayınevlerinin depolarında tozlu raflar arasında okunmak için bir hümanist entel serseri olan Firmin’i bekliyor.
Okuma listenize ekleyeceğiniz harika eserler bırakıyorum buraya… Belki yüz binlerce takipçileri yok ama inanın sizi alıp başka diyarlara götürecek sonsuz kelimeye sahipler.
‘’Özgürlük kimseye bir zararın olmadan canının istediğini yapabilmektir. Ahlak; o da kimseye bir zararı olmadan yaşayabilmektir, dürüstlük, içiyle dışı bir olabilmektir, aşk, bir saat bile sürecek olsa, bir insana coşkuyla, arzuyla sarılabilmektir. Yaşam her anı, her saniyeyi yaşayabildiğin kadar iyi yaşayabilmektir. ‘’Demiş DUYGU ASENA
Türkiye’yi kadın hakları özgürlük ve eşitlik konularında “ilk”lerle tanıştıran Duygu Asena’nın anısına, 2007 yılından itibaren verilen Duygu Asena Roman Ödülü yarışmasında alkışı hak edenler var…
- Lal adlı romanıyla Yurdanur Avcı Yazgan
- 17 Haziran adlı romanıyla Pelin Özer
- Hayatı Sevme Hastalığı adlı romanıyla Sibel K. Türker
- Fırtına Takvimi adlı romanıyla Jale Sancak
- Ağıtın Sonu adlı romanıyla Menekşe Toprak
- Haneye Tecavüz adlı romanıyla Zehra İpşiroğlu
- Gözyaşı Konağı: Ada 1876adlı romanıyla Şebnem İşigüzel
- Gerçek Hayat adlı romanıyla Oylum Yılmaz[2]
- Dünyadan Aşağı adlı romanıyla Gaye Boralıoğlu
- Son Bakış adlı romanıyla Irmak Zileli[4]
- Ev adlı romanıyla Nermin Yıldırım[5]
Kitap yazan takipçi zengini sorsan ömründe 10 kitap okumamış kitap *yazanların iki yüz sayfadan oluşan hamur kağıt israfı olan kitapları buraya yazıp zihninizi bulandırmayacağım. Yukarıda okuma listenize eklenecek harika yazarların muazzam eserleri varken…
Sevgiler Figen Şahin