“Belki de aşk hakkında kendimize anlattığımız hikâyeleri yeniden yazmanın zamanı gelmiştir.”
Yazarların biraya gelerek tek temadan yola çıkarak farklı bakış açıları ile kaleme aldığı öyküleri okumak okur için daima ilgi çekici olmuştur. Bu kez okurla buluşan “Aşk” ana temalı öykülerde 26 yazar “Aşk”ı kendi üslupları ile kaleme aldılar.
Eros, Yunan aşk tanrısıdır. Romantik veya tutkulu aşkı temsil eder. Bu, edebiyattaki tüm aşk türlerinin en popüler şeklidir. Özellikle klasiklerde ve klasik öncesi, aynı şekilde çekicidir. Dünden bugüne kadar uzanan edebiyatta eskimeyen bir temadır aşk.
Hepimiz, dengede ve her şeyi hesaba katarsak aşkın harika bir şey olduğu konusunda hemfikir olabiliriz. Birçoğu insan için hayatın anlamı budur. Varlığımızın her lifine ve günlük hayatımızın her alanına sızar. Zihinsel ve fiziksel sağlığımız, uzun ömürlü olmamız ve yaşam doyumumuzdaki en önemli faktördür. Aşkımızın nesnesi kim olursa olsun -sevgili ya da arkadaş, köpek ya da tanrı- hayatımızı büyük ölçüde etkiler.
Belki de aşk hakkında kendimize anlattığımız hikâyeleri yeniden yazmanın zamanı gelmiştir çünkü ufuktaki tehlike güzel prensesi kurtarmak için şövalye tarafından öldürülmesi gereken ejderha değil, güçlerini kendi çıkarları için kullanmaya niyetli bazılarının varlığıdır. Hepimiz gibi aşk da karmaşık bir canavardır: Onu ve kendimizi ancak onu bütünüyle kucaklayarak gerçekten anlarız ve bu, onun evrimsel hikâyesini, iyiyi ve kötüyü anlamak anlamına gelir.
Sanat , bilim ve felsefenin dikkate değer tanımlarının derlemelerinden sonra , hem sanattan daha amorf, hem bilimden daha kararlı, hem de felsefenin kendisinden daha felsefi olan tuhaf bir olgunun şiirsel tanımlarından bir seçki sizleri bekliyor…
Seçkide yer alan yazarlar;
Zeynep Şeyma Ak – Kül
İclal San – Kleopatra
Esme Sarıtaş – Sabi
Zuhal Bilal – Vuslat
Emine Sever – Banklar Arası Çarpıntı
Burcu Aydın Altın – Geldim, Gördüm, Öldüm
Asuman Gül Biçen – Maria Ölmedi
Gülçin Afacan – Gerçek Aşkın Haritası
Leyla Mehmetoğlu Geridönmez – Benim Annem Bir Yazar Olabilirdi Aslında
Defne Karadağ – Sefer No: 347
Mustafa Deniz Serter – Aşk Olsun
Özlem Kevser Tunca Kermen – Güçtür Güçlü Olmak
Sinan Sonlu – İkinci Sürüm
Derman Gülmez Aydın – Bir Küçük Zaman Meselesi
Nuray Sakarya – Beklerim Zamanın Gelmesini
Zenan Erdem -Zembilfroş
Ali Karakaya – Yanıyorum
Uğur Sırvermez – Şubat
Büşra Tümke – 8.15 Treni
Hüseyin Helva – Gelene de Gidene de Eyvallah!
Volkan Koçak – Rüyaların Sesi Ninni Gibi Geliyordu
Elmas Tunç – Karşı Kıyı
Özgür Polat -PARLA SİRİUS
Gönül Terzi – Oyun
Selahattin Anatürk- Kırmızı Fular