Selçuk Orhan’ın kaleme aldığı “100 Soruda Oğuz Atay” adlı kitap erken bir yaşta kaybettiğimiz, edebiyatımızın güçlü kalemlerinden Oğuz Atay’ın kişisel, edebi ve sosyal varlığını, kimi sıkça sorulan, kimiyse akla gelmesi zor sorulara yanıtlar vererek çözümlüyor.
Kitabın, Ot dergisinin Aralık 2017 tarihli 58. sayısında çıkan “40. Ölüm Yıl Dönümünde 40 Soruda Oğuz Atay” başlıklı yazısından doğduğunu belirten Orhan’a göre “Oğuz Atay’ı okumak, alaya alınmak, acı ve ağır biçimde alaya alınmaktan korkmamak, hatta bundan keyif almayı bilmek, hiç değilse öğrenmektir.”
Karakarga Yayınları tarafından basılan kitapta “Oğuz Atay’ı tanımaya başlamak için doğru tarih nedir?” ya da “bu ‘küçük burjuva’ meselesi nedir? Küçük burjuva Oğuz Atay’a ne etmiş” gibi başlıklardan tutun da “Ya Olric?”, “Ubor Metenga neye denir?” gibi detaylara kadara varan birçok soru edebiyatseverleri bekliyor. Oğuz Atay’ın hayatı ve ölümüne dair de önemli bilgilerin yer aldığı kitapta “Oğuz Atay’ın sinemayla arası nasıldı?”, “Atay, ne tür müziklerden hoşlanırdı?”, “Kimleri okumamıştı?”, “Atay, yazmaya neden geç başladı” ya da “Yazarlık dışında hangi işlerle uğraştı?” gibi sorular da usta yazar hakkında az bilinen kimi olgular okura sunuluyor.